Targeta de presentació

dimarts, 4 de setembre de 2012

Orientar en tiempos revueltos

Torno a exercir com a orientadora!Ho faig en aquests temps tan difícils, sí (crisis econòmica, laboral, crisis personals,...), i en un barri amb molta necessitat d'assessorament, acompanyament, inserció social i formació per a l'ocupació.

Cada cop ens ho posen més difícil, però, i ens trobem amb més oportunitats de treball i recursos per a la formació destinats a persones amb més qüalificació; però, en canvi, ens trobem limitats a l'hora d'oferir ocupació a sectors socials amb més mancances. D'altra banda, no podem limitar-nos a informar aquestes persones sense anar més enllà i sentir una certa implicació...

Per tant: és important orientar individualment, i des d'una òptica positiva, els usuaris, doncs no tothom té la mateixa preparació ni iguals expectatives o interessos. Hem de tenir molt clar que nosaltres sols no arreglarem la situació global; no obstant, sí que podem aportar un granet de sorra.
Hi ha persones que es tanquen en banda i només se centren en la recerca del que han fet sempre. Doncs bé, hem d'ajudar-les a veure que si obren el ventall podran tenir més opcions de trobar una feina i d'obtenir recursos més personalitzats.
Hem d'adaptar la informació i donar les eines adequades a cada usuari, tenint en compte el seu nivell i les seves possibilitats.

O sigui, que no s'ha de ser només observadors, sinó que hem de participar activament i demostrar que cada persona ha de controlar i gestionar la seva recerca. D'aquesta manera podran defensar millor la seva "autovenda" davant d'una possible col·locació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada